Ons team

Wie vormen Psychologenpraktijk Nieuwegein? Welke specialisaties worden geboden? En wanneer zijn ze aanwezig?

Chantal van Haaren

Ik ben Chantal van Haaren (1968), sinds 2000 werkzaam bij PPN. In eerste instantie als ZZP-er en vanaf 2008 als praktijkhoudster/eigenaar van PPN. Na mijn afstuderen in 1994 als psycholoog heb ik de eerste jaren vooral gewerkt met ouderen, zowel in een ambulante als een klinische setting. In 2000 heb ik de overstap gemaakt naar de volwassenen eerstelijnspsychologie. Na al die jaren, vind ik het samen zoeken met cliënten naar de weg die hun verder kan helpen en het vervolgens begeleiden op deze weg om ook daadwerkelijk stappen te zetten, nog steeds uitdagend en inspirerend. Ik heb ondervonden dat de kracht van het slagen van een behandeling ligt in het goed aansluiten bij de behoefte van de client en daar de behandeling op aan te passen. Dus verwacht van mij geen protocollen maar maatwerk, gebaseerd op diverse erkende en bewezen therapievormen. Als geregistreerd GZ-psycholoog met Eerstelijnsregistratie (BIG registratienummer 99058335825) werk ik veel met EMDR, Mindfulness, Meditatie en Intuïtieve Psychologie.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Marleen van Dijk

Ik ben Marleen (1983) en ik werk hier sinds 2016 met kinderen en hun ouders. Kinderen komen bij mij omdat iemand zich zorgen om hen maakt; misschien zij zelf, misschien iemand om hen heen. In therapie zoeken we uit wat er aan de hand is en wat er nodig is om het weer fijn te hebben. Hoe we dat doen bepalen we samen. Soms praten we vooral, maar ik maak ook graag gebruik van spel, oefening of we gaan bijv. naar buiten. Hierbij geloof ik dat gedrag van een kind niet op zichzelf staat maar altijd in interactie met de omgeving plaatsvindt. Daarom werk ik meestal met zowel het kind als de ouders, en waar nodig met school. Dit doe ik met een open en toegankelijke houding waarbij ook ruimte is voor humor. Ik ben GZ-psycholoog/ orthopedagoog/ EMDR-therapeut. BIG-registratienummer: 09916286425.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Eelke Visser

Ik ben Eelke Visser (1987) en ben werkzaam als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij PPN en daarnaast in de ouderenzorg bij ZorgSpectrum. Ik heb een brede interesse in de complexiteit van het menselijk brein en gedrag en vind het daarom erg leuk om te mogen werken in deze verschillende werkvelden. Mijn doel is om samen te ontdekken wat jou motiveert, wat je uitdagingen zijn en welke stappen je kan zetten richting positieve verandering en het bereiken van jouw doelen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is een veilige en ondersteunende ruimte waarin je vrij kunt praten en mag zijn wie je bent. Ik geloof sterk in de eigen veerkracht en creativiteit in het zoeken naar oefeningen die voor jou werken en die leiden tot duurzame verandering. Daarbij kunnen we gebruik maken van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodes zoals CGT, oplossingsgerichte therapie en ACT.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Estrea Goedee

Estrea is op dit moment met verlof

Als je bij mij in behandeling komt, gaan we samen kijken waar je klachten vandaan komen. Ook zoeken we samen naar een manier hoe je beter kan omgaan met je klachten en wat je verder nog nodig hebt op weg naar herstel. Er zijn hier verschillende manieren voor (zoals CGT, ACT en EMDR). Als behandelaar probeer ik je op je gemak te laten voelen, hou ik van humor en openheid. Ik zie vooral kinderen, jongeren en hun ouders.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Barbara Gramsma

Wanneer jij dat nodig hebt, reis ik graag een stukje met je mee. Tijdens deze reis help ik je onderzoeken welk gedrag helpend is. Je krijgt inzicht in terugkerende patronen en ontdekt wat voor jou écht van waarde is in jouw leven. Wanneer jij er klaar voor bent, zal dit je helpen om de door jou gewenste (gedrags)verandering in gang te zetten. BIG 09917703825

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Laura Groeneweg

In moeilijke perioden van je leven kan het zijn dat je extra hulp nodig hebt. Misschien voel je je angstig, somber, onzeker of snel boos. Het kan ook zijn dat je veel piekert, weinig energie hebt of nare gebeurtenissen hebt meegemaakt. Met al die klachten wil ik je graag helpen.  Zodat jij weer lekker in je vel zit, vertrouwen hebt in jezelf en de toekomst en weer met energie moeilijke situaties aankunt. Samen kijken we naar hoe je problemen zijn ontstaan en in stand blijven. Ik leef me in in je situatie, ga steunend en niet oordelend naast je staan en help je weer stappen te zetten vanuit de krachten die al in jou aanwezig zijn. Waar nodig houd ik je een spiegel voor, vanuit vertrouwen en met humor. Zo ontstaat meer ruimte in je hoofd en in je leven. Ruimte voor het ontdekken van welke dingen je eigenlijk graag zou willen doen, welke dingen je blij maken en welke je energie geven. Vervolgens bekijken we samen hoe jij hierin stappen kunt zetten om zo voluit te leven. Ik werk vanuit diverde therapeutische kaders, en werk het meest met Cognitieve Gedragstherapie, ACT en EMDR. Anderen omschrijven mijn stijl als toegankelijk, betrokken en analytisch. BIG registratienummer 69922506225.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Trudie Bijl

Mijn naam is Trudie Bijl en sinds 2020 werk ik als systeemtherapeut (NVRG, nr 15388) bij Psychologenpraktijk Nieuwegein.

Systeemtherapie, ook bekend als  gezinstherapie of relatietherapie,  is een vorm van behandeling waarbij er vooral wordt gekeken naar wat er gebeurt tussen mensen die deel uit maken van elkaars leven, het systeem. Als systeemtherapeut vind ik het belangrijk om naar de hele gezinscontext te kijken en samen met mensen te zoeken waar het grootste knelpunt zit. Hoe komt het dan mensen elkaar niet begrijpen, wat is de dynamiek, waarom is er ruzie binnen een gezin?

In de therapie werk ik graag met beeldmateriaal (poppetjes) of tekeningen om bepaalde problemen zichtbaar te maken en om te zien waar het schuurt tussen mensen. Daarna kunnen we samen zoeken wat nodig is om de verbinding te herstellen.

Ik ben opgeleid als EFT relatietherapeut (Emotionally Focused Therapy). Binnen EFT onderzoeken we in welk patroon je samen terecht bent gekomen. Jullie gaan begrijpen hoe het komt dat je je soms zo pijnlijk geraakt voelt en zo heftig kunt reageren. Jullie leren het patroon herkennen en stoppen, en het op een effectieve manier uit praten. Om vervolgens te werken aan het vergroten van de emotionele verbondenheid door uit te spreken wat je nodig hebt om je geliefd en veilig te voelen.

Naast mijn werk als systeemtherapeut werk ik met veel plezier als praktijkondersteuner GGZ bij huisartsenpraktijken.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Jessie Klein

Hallo, ik ben Jessie en gz-psycholoog voor volwassenen. In de behandelingen die ik geef vind ik het fijn om samen met jou te kijken wat je wensen zijn en hoe daar invulling aan te geven. Belangrijke waarden in het contact vind ik gelijkwaardigheid, humor en vertrouwen. Ik werk met cognitieve gedragstherapie, EMDR en oplossingsgerichte technieken. BIG registratienummer 89919310925.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Dieta Kruise

Mijn naam is Dieta Kruise (1972). Sinds april 2015 werk ik met veel plezier als freelancer bij PPN. In mijn werk vind ik het belangrijk om allereerst samen te begrijpen waarom de dingen gaan zoals ze gaan, waar je tegenaan loopt en waarom. Daarbij zal ik altijd jouw omgeving betrekken, omdat klachten nooit op zichzelf staan, maar te begrijpen zijn vanuit de context waarin ze zijn ontstaan en bestaan. Als we dat beter kunnen begrijpen kan ook duidelijk worden wat er nodig is om veranderwensen te realiseren, of stappen in die richting te zetten. Ik maak daarbij gebruik van verschillende therapievormen, waaronder systeemtherapie (met een voorliefde voor narratieve therapie) en cognitieve gedragstherapie (oa ACT, mindfulness en EMDR). BIG nummer GZ 29062258525 en psychotherapeut BIG-nummer 49062258516.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Jorrie Lindsen

Mijn naam is Jorrie Lindsen. Ik werk 3 dagen in de week met veel plezier bij PPN als GZ-psycholoog Kind&Jeugd. Voordat ik bij PPN kwam werken, heb ik in de jeugdrevalidatie en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Kinderen, jongeren of hun ouders zijn welkom bij mij als ze een vraag, een zorg of een probleem hebben over het functioneren of welbevinden van het kind of de jongere. Ik vind het belangrijk om dan breed te kijken naar alle mogelijke factoren die invloed hebben op het probleem. Hoe verloopt de ontwikkeling op cognitief, sociaal en emotioneel gebied? Hoe gaat het in het gezin of op school? Wat gaat er goed? Mijn kracht is om samen met jou als kind, als jongere en jullie als gezin aan de slag te gaan om meer inzicht en grip te krijgen op al die verschillende factoren zodat jullie na een tijdje weer zelfstandig verder kunnen. In mijn werk maak ik graag op een creatieve manier gebruik van elementen uit de cognitieve gedragstherapie en het oplossingsgericht werken, maar vooral ook van humor en spel. BIG-registratienummer is 99929036725.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Jessica Lodeweegs

Mijn naam is Jessica Lodeweegs (1992). Sinds januari 2021 ben ik met enthousiasme gestart met de opleiding tot GZ-psycholoog waarvoor ik twee dagen in de week werk bij PPN. Als psycholoog vind ik het belangrijk om samen op te zoek gaan naar de verklaring van je probleem. Hierbij werk ik graag doelgericht en zullen we ook kijken naar datgene wat wel goed gaat. Middels verschillende therapievormen (schematherapie, CGT, EMDR), kan ik aansluiten bij jou behoeften. In mijn werk zie ik uiteenlopende vragen van jong tot oud voorbijkomen. Daarnaast heb ik een grote passie voor ondernemen en wil ik ook jou als client helpen de volgende stap in je leven te maken.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Huibert Toorman

Sinds 2023 werk ik als gezondheidszorgpsycholoog in deze fijne praktijk wat ik een hele mooie aanvulling vind bij mijn andere werkzaamheden in de ouderenzorg.

In behandeling vind ik transparantie en samenwerking belangrijk. Ik zoek dan ook eerst samen met jou naar wat de oorzaak is waarom je op dit moment in je leven bent vastgelopen. Vervolgens gaan we daar stap voor stap mee aan de slag.

Cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR zijn de instrumenten die ik hierbij gebruik om jou weer in beweging te brengen richting jouw doel.

 

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Natasja Meijrink

Ik ben Natasja Meijrink en werk sinds september 2016 bij Psychologenpraktijk Nieuwegein als administratief medewerkster. Voor zaken omtrent Kind & Jeugd ben ik het eerste aanspreekpunt binnen de praktijk. Verder verzorg ik de administratie voor K&J, plan afspraken in voor de psychologen en onderhoud ik de contacten met de Jeugdteams binnen de regio Lekstroom.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Desirée Melssen

Mijn naam is Desiree Melssen (1965) en ik ben werkzaam bij PPN op ZZP basis op de dinsdag. Daarnaast heb ik een eigen praktijk in IJsselstein waar ik werk op donderdag en vrijdag. Tijdens mijn studie aan de Radboud Universiteit heb ik gemerkt dat mijn voorkeur uitgaat naar een meer intuïtieve manier van behandelen waarbij er aandacht is voor de diepere lagen van het bewustzijn. Op de Universiteit was het mogelijk om droomduiding als vak te volgen en dat heb ik dan ook met plezier gedaan. Ook het onderdeel zelf confrontatie methode van Prof. Hermans is  iets wat ik in de praktijk veel toepas omdat het de verbinding maakt tussen gedrag en emotie in het heden en de oorsprong daarvan in het verleden. Naast EMDR en CGT geeft dit mij een kader om samen met de client op een holistische manier te werken. Na mijn studie heb ik meerdere cursussen gevolgd op het gebied van energie psychologie waarbij de relatie tussen lichaam en geest centraal staat. BIG registratienummer 19913513325.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Saskia van Nieuwenhuizen

Mijn naam is Saskia van Nieuwenhuizen (1984) en werk met veel plezier binnen de psychologenpraktijk Nieuwegein. Ik ben gestart in de praktijk vanuit mijn opleidingstraject tot GZ psycholoog, waarbij ik enorm enthousiast geraakt ben voor het werk in de basis-GGZ. Sinds 2010 ben ik werkzaam als (neuro)psycholoog, waarbij ik in verschillende zorginstellingen gewerkt heb en onder andere ervaring heb opgedaan in de psychodiagnostiek en het behandelen van angst en stemmingsproblemen, vaak in combinatie met lichamelijke en/of cognitieve problematiek. Naast het werk bij PPN werk ik ook met veel plezier in de ouderenzorg, bij ZorgSpectrum in Nieuwegein.

Ik werk met wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodes, en veel vanuit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

In gesprekken vind ik het belangrijk dat je je gehoord en begrepen voelt. Graag kijk ik samen met jou hoe je tot je eigen oplossingen kan komen zodat je zelf weer verder kunt.

BIG registratie: 39930006825

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Debby van Rhijn

Mijn naam is Debby van Rhijn. Ik werk sinds 2018 bij PPN. Ik heb neuropsychologie gestudeerd en ben in 1999 als psycholoog in de ouderenzorg gaan werken, en dat doe ik naast mijn werk bij PPN nog steeds. Ik ben geregistreerd Gz-psycholoog (BIGnr 79913 965125) en sinds 2011 ben ik aangesloten bij ParkinsonNet. In behandelingen maak ik vaak gebruik van cognitieve gedragstherapie, mindfulness, acceptance and commitment therapie (ACT), en EMDR.

 

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Tim Waning

Ik ben sinds 2012 psychiater en ben opgeleid in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam. Ik heb daarna gewerkt in onder andere de acute psychiatrie en verslavingszorg in Flevoland. In die periode heb ik ook ervaring kunnen opdoen als manager en als lid-beroepsgenoot van het regionaal tuchtcollege te Zwolle.

Op dit moment werk ik bij verschillende instellingen voor algemene psychiatrie, waar ik naast taken als behandelaar, vaak een consultatieve en adviserende rol heb. Tevens ben ik ook onafhankelijk onderzoeker voor calamiteiten en incidenten in de zorg. Als medisch specialist heb ik mij toegelegd op beleid en organisatie, waarin ik het meeste plezier haal uit het steeds verder verbeteren van de bedrijfsprocessen en samenwerking in de zorg.

Sinds juni 2023 werk ik met veel plezier bij PPN. Bij vragen of bijzonderheden in de behandeling, kijk ik mee. Het gaat dan meestal om (psychiatrische) diagnostiek of medicatie contacten.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Nicole Verweij

Ik ben Nicole Verweij, sinds 2019 met veel plezier werkzaam bij deze praktijk. Ik ben GZ-psycholoog en per januari 2023 tevens psychotherapeut in opleiding. Mijn ervaring is breed, waarbij ik gewerkt heb met verschillende doelgroepen en graag variatie opzoek. Ik werk veelal met schematherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie. Hierbij vind ik het belangrijk om met gekozen methodieken aan te sluiten bij jou als persoon. Ik zie therapie als een samenwerking tussen client en therapeut, waarbij we samen op zoek gaan naar wat je nodig hebt. Dit kan meer in het heden liggen, maar ook in het verleden. Hierbij zal  ik steunend en met vertrouwen aanwezig zijn, terwijl we ook nieuwe perspectieven verkennen. Doel is dat jij je weer lekker in je vel gaat voelen en gaat merken dat je weer zelfstandig verder kunt!  BIG registratienummer 29914075025

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Wilmi Willems

Ik ben Wilmi Willems (1973)  en werk sinds 2004 als gz-psycholoog in deze praktijk. Om mensen verder te helpen in hun groeiproces, daar houd ik van. Samen kijken we waar je in vastloopt en hoe je meer bij jezelf kunt blijven, zodat je klachten verminderen en je beter in je vel komt. Vaak gebruik ik daar emdr bij, om gemakkelijker met heftige emoties om te gaan. Graag tot ziens! BIG-nummer 99059893925

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Colinda van den Berg

Ik ben Colinda van den Berg (1977) en werk sinds 2010, met heel veel plezier, als praktijkmanager bij PPN.

Als praktijkmanager is het mijn taak om de praktijkhoudster te ondersteunen bij het organiseren en managen van de praktijk. Van personeelszaken tot beleidstaken en van het inplannen van cliënten tot de financiële administratie. Kortom een leuke, uitdagende en afwisselende functie.

Ik ben er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond