Ons team

Wie vormen Psychologenpraktijk Nieuwegein? Welke specialisaties worden geboden? En wanneer zijn ze aanwezig?

Chantal van Haaren

Ik ben Chantal van Haaren (1968), praktijkhoudster van PPN.
Sinds 2000 werk ik in de praktijk en ben sinds 2008 eigenaar. Na mijn afstuderen als psycholoog heb ik de eerste jaren vooral gewerkt met ouderen, zowel in een ambulante als een klinische setting. In 2000 heb ik de overstap gemaakt naar de volwassenen eerstelijnspsychologie.

Ik ben geregistreerd GZ- en eerstelijnspsycholoog en heb me bekwaamd in EMDR, Cognitieve Gedragstherapie, Lichaamsgerichte Psychologie en Mindfulness.
BIG registratienummer 99058335825.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Marleen van Dijk

Mijn naam is Marleen van Dijk (1983), en nadat ik van 2016-2019 al met veel plezier bij deze praktijk werkte ben ik hier per juni 2020 opnieuw aan de slag gegaan. Voordat ik hier werkte heb ik eerst lang met jongeren met een licht verstandelijke beperking gewerkt, en daarna werkte ik met veel plezier in de Basis en Specialistische GGZ. Ook heb ik in de interculturele kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt, waar ik veel gezinnen zag van buitenlandse afkomst. Als GZ-psycholoog Kind & Jeugd help ik wanneer er problemen of zorgen zijn rondom kinderen, en benader ik deze altijd vanuit een systemisch (gezinsgericht) perspectief; door zowel met ouders als met kinderen toe te werken naar de gewenste verandering is deze vaak het beste te bereiken. Hierbij vind ik het belangrijk om dat op een toegankelijke manier te doen, met ruimte voor creativiteit, spel, gesprek en ook humor.  Ik ben GZ-psycholoog, orthopedagoog en EMDR-therapeut. Mijn BIG-registratienummer is 09916286425.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Estrea Goedee

Mijn naam is Estrea Goedee (1994) en sinds juni 2021 werk ik als psycholoog voor kinderen en jongeren binnen de praktijk. Hiervoor was ik onder andere werkzaam in een kinderziekenhuis als psycholoog. Samen gaan we opzoek naar factoren die maken dat je op dit moment even vastloopt en om te helpen je eigen emoties en behoeften beter te begrijpen. In de behandelingen maak ik gebruik van elementen uit de cognitieve gedragstherapie en acceptance and commitment therapy.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Barbara Gramsma

Mijn naam is Barbara Gramsma (1984) en ik werk sinds 2016 als zelfstandige bij PPN. Ik ben neuropsycholoog en GZ-psycholoog (BIG 09917703825). Na mijn studie heb ik 10 jaar gewerkt in de specialistische ggz, met verschillende doelgroepen. Mijn uitgangspunt is het aanspreken van de (veer)kracht van ieder mens, en zijn of haar vermogen om nieuwe manieren te vinden om met situaties om te gaan. Sinds 2019 werk ik veel met Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een derde generatie gedragstherapie. Naast mijn werkzaamheden voor PPN, ben ik werkzaam in de revalidatie.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Laura Groeneweg

Mijn naam is Laura Groeneweg (1979). Ik werk sinds mei 2017 in de week bij Psychologenpraktijk Nieuwegein. Voordat ik in deze praktijk kwam werken heb ik bij Altrecht gewerkt met zowel jongvolwassenen, volwassenen als ouderen. Ik heb veel gewerkt met mensen met angst- en traumagerelateerde klachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ik streef ernaar om naast mijn clienten te gaan staan en samen haalbare doelen te stellen. Hierbij vind ik het belangrijk om uit te gaan van de mogelijkheden van de client en om samen te werken met zijn of haar sociale netwerk. Ik ben BIG-geregistreerd GZ-psycholoog registratienummer 69922506225, cognitief gedragstherapeut en EMDR therapeut.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Lotte van Hoorn

Ik, Lotte (1982) werk sinds maart 2019 opnieuw bij PPN. Ik ben sinds januari 2020 in opleiding tot psychotherapeut.In 2007-2009 was ik al eerder onderdeel van het team in het kader van haar GZ-opleiding. Ik heb 13 jaar gewerkt in de specialistische GGZ bij Altrecht. Ik heb veel ervaring in het behandelen van jongvolwassenen en volwassenen met angststoornissen, depressieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Sinds 5 jaar werk ik in de basis GGZ, eerst bij Indigo en nu als zelfstandige bij PPN. Ik ben GZ-psycholoog en systeemtherapeut, en biedt individuele behandelingen, EFT relatietherapie en gezinstherapie. Ik werk met EFT, EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Mijn kracht is om op een heldere, gelijkwaardige en warme manier contact te maken met je en je te helpen je gedrag, je emoties en je behoeften beter te begrijpen, waardoor je beter voor jezelf kunt zorgen. BIG-registratienummer 49910907225.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Jessie Klein

Mijn naam is Jessie Klein (1984). Ik werk sinds juni 2017 voor drie dagen in de week voor de Psychologenpraktijk Nieuwegein. Voordat ik in deze praktijk kwam werken heb ik bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt. Ik heb veel gewerkt met mensen met trauma-gerelateerde klachten. Ik ben BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en maak in mijn behandelingen gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte technieken en mindfulness. BIG registratienummer 89919310925.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Dieta Kruise

Mijn naam is Dieta Kruise (1972). Ik werk sinds april 2015 met veel plezier als freelancer bij PPN. Daarvoor was ik o.a. werkzaam als studentenpsycholoog, heb ik de opleiding tot psychotherapeut gevolgd terwijl ik werkte in een instelling en gaf ik mindfulnesstrainingen. Ik ben opgeleid en heb ervaring en interesse in verschillende vormen en soorten van therapieën (systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness, ACT). Ik bied individuele-, partner-relatietherapie, gezinstherapie en groepstherapie (ACT). Ik ben systeemtherapeut, GZ-psycholoog (BIG registratienummer 29062258525) en psychotherapeut (BIG-registratienummer 49062258516).

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Jorrie Lindsen

Mijn naam is Jorrie Lindsen (1977). In 2019 werkte ik een deel van de week bij PPN in het kader van mijn GZ-opleiding, maar sinds december 2021 ben ik hier volledig aan de slag als GZ-psycholoog Kind & Jeugd. Voordat ik hier werkte heb ik in de (jeugd)revalidatie en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Wanneer er vragen, problemen of zorgen zijn bij of over een kind of jongere kom je bij mij terecht. Ik vind het belangrijk om dan naar de gehele ontwikkeling van kinderen en jongeren te kijken, zowel cognitief als sociaal en emotioneel. En uiteraard kun je dan niet om het gezin en de school heen. Mijn kracht is om samen met jou als kind, als jongere en jullie als gezin aan de slag te gaan om meer inzicht en grip te krijgen op al die verschillende factoren zodat jullie na een tijdje weer zelfstandig verder kunnen. In mijn werk maak ik gebruik van elementen uit de cognitieve gedragstherapie en het oplossingsgericht werken, maar vooral ook van spel en creativiteit. Mijn BIG-registratienummer is 99929036725.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Jessica Lodeweegs

Mijn naam is Jessica Lodeweegs (1992). Sinds januari 2021 ben ik met enthousiasme gestart met de opleiding tot GZ-psycholoog waarvoor ik twee dagen in de week werk bij PPN. Als psycholoog vind ik het belangrijk om samen op te zoek gaan naar de verklaring van je probleem. Hierbij werk ik graag doelgericht en zullen we ook kijken naar datgene wat wel goed gaat. Middels verschillende therapievormen (schematherapie, CGT, EMDR), kan ik aansluiten bij jou behoeften. In mijn werk zie ik uiteenlopende vragen van jong tot oud voorbijkomen. Daarnaast heb ik een grote passie voor ondernemen en wil ik ook jou als client helpen de volgende stap in je leven te maken.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Natasja Meijrink

Ik ben Natasja Meijrink (1972) en werk sinds september 2016 bij Psychologenpraktijk Nieuwegein als secretaresse/administratief medewerkster. Voordat ik bij PPN kwam werken was ik werkzaam als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor. Ik heb een gespecialiseerd juridisch secretaresse opleiding voltooid en een opleiding afgerond voor Marketing & Public Relations. Nu versterk ik het team van PPN. Ik verzorg onder andere de correspondentie, plan afspraken in voor de psychologen en ik ben ons telefonisch aanspreekpunt. Daarnaast verzorg ik de administratie voor Kind & Jeugd en onderhoud ik de contacten met de Jeugdteams binnen de regio Lekstroom.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Desirée Melssen

Mijn naam is Desirée Melssen (1965) en ik ben werkzaam als GZ-Psycholoog op ZZP-basis elke maandag binnen de praktijk in Nieuwegein. Kijkend naar mijn manier van behandelen kan deze worden omschreven als eclectisch. Dit houdt in dat ik mij niet richt op één stroming en vasthoudt aan één theorie. Ik streef ernaar om verschillende denkwijzen, therapievormen, werkwijzen en stijlen te laten samen smelten tot iets nieuws. Tot iets beters. Ik richt mij op de integratieve therapie, waarbij men niet werkt vanuit een klacht of een probleem, maar zich meer richt op jou als mens. Vanuit je eigen kracht leer je omgaan met een situatie of zorg je dat een probleem of klacht verminderd. Hierbij maak ik ook gebruik van holistische therapie, waarbij de mens ook als uitgangspunt wordt genomen. BIG registratienummer 19913513325.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Saskia van Nieuwenhuizen

Mijn naam is Saskia van Nieuwenhuizen (1984) en werk met veel plezier binnen de psychologenpraktijk Nieuwegein. Ik ben gestart in de praktijk vanuit mijn opleidingstraject tot GZ psycholoog, waarbij ik enorm enthousiast geraakt ben voor het werk in de basis-GGZ. Sinds 2010 ben ik werkzaam als (neuro)psycholoog, waarbij ik in verschillende zorginstellingen gewerkt heb en onder andere ervaring heb opgedaan in de psychodiagnostiek en het behandelen van angst en stemmingsproblemen, vaak in combinatie met lichamelijke en/of cognitieve problematiek. Naast het werk bij PPN werk ik ook met veel plezier in de ouderenzorg, bij ZorgSpectrum in Nieuwegein.

Ik werk met wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodes, en veel vanuit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

In gesprekken vind ik het belangrijk dat je je gehoord en begrepen voelt. Graag kijk ik samen met jou hoe je tot je eigen oplossingen kan komen zodat je zelf weer verder kunt.

BIG registratie: 39930006825

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Debby van Rhijn

Mijn naam is Debby van Rhijn (1975). Ik werk sinds oktober 2018 op woensdag bij PPN. Ik heb neuropsychologie gestudeerd en ben sinds 1999 als psycholoog werkzaam in de ouderenzorg. Dat werk doe ik twee dagen per week bij Zorgspectrum in Houten en Nieuwegein. Ik help mensen die dementie hebben en hun familieleden om zo goed mogelijk om te gaan met wat hen overkomt. In de loop van de tijd ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de psychologische gevolgen van de ziekte van Parkinson, en in 2011 heb ik me aangesloten bij ParkinsonNet. Bij PPN bied ik Basis-GGZ behandeling aan mensen die de ziekte van Parkinson hebben en daarbij last hebben van spanningsklachten en/of stemmingsproblemen. Ik maak gebruik van onderdelen van verschillende behandelmethoden, waaronder cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en ACT (Acceptance Commitment Therapie). In de behandeling vind ik het belangrijk om samen te onderzoeken wat Parkinson voor u betekent, en hoe u ondanks de Parkinson kunt blijven kiezen om dingen te doen die belangrijk zijn in uw leven. Het komt geregeld voor dat iemand graag samen met zijn of haar partner naar de behandeling wil komen. Ik merk vaak dat dat voor beiden goed werkt. Parkinson heb je immers niet alleen. BIGregistratienummer 79913 965125.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Nicole Verweij

Mijn naam is Nicole Verweij (1983) en ik werk sinds september 2019 bij Psychologenpraktijk Nieuwegein. Ik ben van oorsprong neuropsycholoog en sinds 2011 GZ-psycholoog (BIG registratienummer 29914075025). Eerder heb ik o.a. uitgebreide ervaring opgedaan in de psychodiagnostiek en ben ik lange tijd werkzaam geweest binnen de arbeidspsychologie (met name overbelastingsproblematiek, angst, depressie, trauma). Tevens ben ik binnen een kleinere en grote instelling in de generalistische basis GGZ en specialistische GGZ werkzaam geweest. In contact streef ik naar een gelijkwaardige werkrelatie waarbinnen clienten eigen keuzemogelijkheden kunnen (her)ontdekken en stapsgewijs weer regie over hun leven kunnen nemen. In mijn stijl ben ik tevens steunend, empatisch-confronterend en resultaatgericht. Ik werk vooral met cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR en elementen van schematherapie.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Wilmi Willems

Mijn naam is Wilmi Willems (1973). Ik werk vanaf juni 2004 in de praktijk. Na mijn studie als psycholoog heb ik een aantal jaren gewerkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Daarna heb ik me verdiept in de eerstelijnspsychologie. Ik ben gezondheidszorgpsycholoog en gekwalificeerd eerstelijnspsycholoog. Ik werk veel met Cognitieve Gedragstherapie, Cliënt-centered therapie en EMDR. BIG registratienummer 99059893925.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Colinda van den Berg

Mijn naam is Colinda van den Berg (1977). Ik ben de praktijkmanager van Psychologenpraktijk Nieuwegein. Ik werk sinds 2010 voor 24 uur per week bij PPN. In 1996 heb ik mijn MBO-diploma behaald en sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan op administratief en secretarieel gebied. Ik verzorg bij Psychologenpraktijk Nieuwegein de debiteuren- en crediteurenadministratie, ondersteunt bij beleidszaken de praktijkhoudster, plan de agenda’s van de psychologen in, verzorg alle correspondentie en ben telefonisch aanspreekpunt.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond