Spoedeisende huisartsenzorg

De huisartsenpost is alleen te bezoeken na telefonische afspraak via 088 130 9 660.
Wij kunnen u sneller helpen als u de volgende gegevens bij de hand heeft:

  • uw zorgpas 
  • de naam van uw huisarts
  • uw medicijngebruik
Wanneer bereikbaar?

De huisartsenpost is bereikbaar van

  • maandag t/m vrijdag van 17.00 – 08.00 uur
  • zaterdag en zondag van 00.00 – 24.00 uur
  • feestdagen van 00.00 – 24.00 uur

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur kunt u terecht bij uw eigen huisarts.

Waar kunt u terecht?

Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein

De huisartsenpost is gevestigd op het terrein St. Antonius Ziekenhuis. Op het ziekenhuisterrein volgt u de borden huisartsenpost.
Plan uw route

Hoe werkt het?

Als u het spoednummer belt, wordt u verbonden met de doktersassistente op de centrale Huisartsenpost. Deze inventariseert uw vraag, noteert een aantal medische en administratieve gegevens en kan u in een aantal gevallen met telefonisch advies helpen.

Ook kan de doktersassistente met u zo nodig een afspraak maken voor een consult of visite door de dienstdoende huisarts. In een aantal gevallen wordt u doorverbonden met de aanwezige huisarts of wordt u teruggebeld na overleg met de dienstdoende huisarts.

Elk telefonisch overleg van de assistent met een patiënt wordt door de dienstdoende arts gecontroleerd en geaccordeerd. De avond- en weekenddiensten worden gedaan door huisartsen uit Nieuwegein, Vianen, IJsselstein, Lopik, Benschop of Lexmond. Soms kunt u een waarnemend huisarts treffen. Gedurende de diensturen staat een goed uitgeruste auto met chauffeur ter beschikking van de arts. De chauffeur is getraind om in noodgevallen de arts te assisteren.

Hoe blijft uw eigen huisarts op de hoogte?

Van elk patiëntencontact wordt door de dienstdoende arts een verslag gemaakt.
Dit wordt gemaild (via een beveiligde verbinding) naar de eigen huisarts, zodat deze hier de volgende ochtend inzage in kan hebben. Op deze manier blijft de huisartsenzorg gedurende 24 uur gegarandeerd.