Gecombineerde Leefstijlinterventie GLI – Cool

Wat is het?

In Gezondheidscentrum De Schans kunt u deelnemen aan de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden heet Coaching op Leefstijl (CooL). CooL is een erkend en bewezen effectief leefstijlprogramma. Leefstijlcoaches Corine Bruggers en Marlies Hensen gaan graag met u aan de slag. Het doel van het leefstijlprogramma is een gezondere leefstijl en gewichtsverlies.

Corine Bruggers
Marlies Hensen
Hoe?

De methode is een combinatie van aandacht voor voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. U wordt zicht bewust van de dingen die u zelf kunt veranderen. Uw ‘mindset’ is een belangrijk onderdeel. Daarom is het belangrijk dat u uw eigen motivatie weet in te zetten. U krijgt geen dieet- of trainingsprogramma, maar inzicht in uw gewoonten en hoe u deze kunt aanpassen.

Hoe lang?

Het CooL programma duurt 24 maanden. Het bestaat uit een combinatie van workshops en individuele gesprekken. U komt gedurende deze twee jaar 16 keer met de groep bij elkaar. Naast de workshops heeft u ongeveer 8 individuele gesprekken met Corine Bruggers of Marlies Hensen als uw persoonlijke leefstijlcoach.

Meedoen?

Om mee te doen bent u 18 jaar of ouder, heeft u matig overgewicht met een grote buikomvang of matig overgewicht in combinatie met hart- en/of vaatziekten, diabetes, artrose of slaapapneu of ernstig overgewicht én u wilt snel aan de slag. Aanmelden? Vraag om een verwijzing via de huisarts of praktijkondersteuner.

Waar en wanneer?

De workshops vinden vanaf april plaats in Gezondheidscentrum De Schans. Individuele sessies zijn in Gezondheidscentrum De Schans, telefonisch of online en plant u samen met de leefstijlcoach in. U kunt zich vanaf nu aanmelden. Er wordt dan een intake met u gepland.

Wat zijn de kosten?

Het leefstijlprogramma CooL wordt door alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering geheel vergoed en gaat niet af van uw eigen risico.

Meer weten?

Maak voor meer informatie een afspraak bij uw huisarts of praktijkondersteuner. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze leefstijlcoaches Corine Bruggers en Marlies Hensen.