Trudie Bijl

Mijn naam is Trudie Bijl en sinds 2020 werk ik als systeemtherapeut (NVRG, nr 15388) bij Psychologenpraktijk Nieuwegein.

Systeemtherapie, ook bekend als  gezinstherapie of relatietherapie,  is een vorm van behandeling waarbij er vooral wordt gekeken naar wat er gebeurt tussen mensen die deel uit maken van elkaars leven, het systeem. Als systeemtherapeut vind ik het belangrijk om naar de hele gezinscontext te kijken en samen met mensen te zoeken waar het grootste knelpunt zit. Hoe komt het dan mensen elkaar niet begrijpen, wat is de dynamiek, waarom is er ruzie binnen een gezin?

In de therapie werk ik graag met beeldmateriaal (poppetjes) of tekeningen om bepaalde problemen zichtbaar te maken en om te zien waar het schuurt tussen mensen. Daarna kunnen we samen zoeken wat nodig is om de verbinding te herstellen.

Ik ben opgeleid als EFT relatietherapeut (Emotionally Focused Therapy). Binnen EFT onderzoeken we in welk patroon je samen terecht bent gekomen. Jullie gaan begrijpen hoe het komt dat je je soms zo pijnlijk geraakt voelt en zo heftig kunt reageren. Jullie leren het patroon herkennen en stoppen, en het op een effectieve manier uit praten. Om vervolgens te werken aan het vergroten van de emotionele verbondenheid door uit te spreken wat je nodig hebt om je geliefd en veilig te voelen.

Naast mijn werk als systeemtherapeut werk ik met veel plezier als praktijkondersteuner GGZ bij huisartsenpraktijken.

ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond

Kijk wie mijn collega's zijn.