Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie gericht op het behandelen van vinger-, hand-, pols-, onderarm- en elleboog klachten. Op dit relatief kleine oppervlak met heel veel gewrichten kunnen veel problemen ontstaan, die van invloed zijn op je functioneren in het dagelijks leven.

Bij welke klachten?

Gewrichtsklachten zoals artrose of reuma. Kneuzingen of gebroken vingers. Klachten of letsel aan zenuwen, banden of pezen. Revalidatie na operaties of trauma.

Kortom alle klachten aan de vinger, hand, pols, onderarm en elleboog.

Werkwijze

De handtherapeut zal starten met een intake en onderzoek. Wanneer mogelijk zal de therapeut een werkdiagnose stellen. Daarna wordt een behandelplan opgesteld. In behandeling gebruikt de handtherapeut manuele technieken en ondersteunend krijgt u oefeningen om u zelfredzaam te maken.
Handklachten lopen zeer uiteen met het aantal verwachte behandelingen, sommige revalidatietrajecten duren maanden, andere klachten zijn met 1 of 2 behandelingen verholpen.

Verwijzing en vergoeding

Bij de oefentherapeut Cesar-Mensendieck kan je zonder verwijzing van een arts terecht. Oefentherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering wanneer je ouder bent dan 18 jaar. Ben je jonger dan 18 jaar dan worden behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Fysiotherapie de Schans heeft contracten met alle zorgverzekeraars.