Fysiotherapie op haptonomische basis

In gezondheidscentrum De Schans wordt ook fysiotherapie op haptonomische basis aangeboden.
Marieke Stortelers is onze haptonomische fysiotherapeut.

“Ieder mens is een uniek, voelend wezen. Daarbij stil te staan en weer bewust te worden zie ik als uitdaging.”

Wat is haptonomie?

Haptonomie gaat over bewust beleven van je lijf. Letterlijk betekent het wetten van de tast.
Meer informatie over haptonomie vindt u in bijgaande folder.
Lees meer over “Omgaan met spanning en stress gerelateerde klachten“.

Wanneer?

Wanneer je klachten hebt die maar niet overgaan of terugkomen. Dat kunnen pijnklachten zijn, (over) spanningsklachten of ademhalingsklachten als hyperventilatie. Een ‘gewone’ fysiotherapeut kijkt naar spieren en gewrichten. Wij kijken samen naar hoe je in je vel zit, wat je gewoontes zijn, waar je vastloopt. Van daaruit krijg je de keuze om het ook eens anders te doen. Zoals nee zeggen waar je dat eerder niet durfde of juist gaan voor waar je blij van wordt.

Hoe werkt het?

Door weer in contact te komen met je lijf, je gevoel(ens) en kwaliteiten. We maken gebruik van de aanraking en bewustwordingsoefeningen met materiaal en in de ruimte. Daardoor kom je weer meer tot rust of juist in beweging en in je kracht.

Geen verwijzing nodig

Directe toegankelijkheid voor fysiotherapeuten, geldt dat ook voor haptonomische fysiotherapie. Eerst wordt een screening gedaan om te lijken of haptonomische fysiotherapie geschikt is bij je klachten. Eventueel wordt eerst met je huisarts of een psycholoog overlegt. Ook de vergoeding valt onder fysiotherapie. Als u fysiotherapie verzekerd heeft in een aanvullend pakket, wordt haptonomische fysiotherapie betaald door uw verzekering.