Gezondheidscentrum De Schans Nieuwegein

 

Betere zorg door goede samenwerking

Tandartsangst

Als u last heeft van stress- of angstklachten voor een tandartsbezoek heeft dat een oorzaak. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de mensen met deze klachten een nare ervaring bij de tandarts heeft gehad. Dit is goed en binnen korte tijd te behandelen met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).
Soms lijkt de oorzaak onduidelijker, bijvoorbeeld bij moeite met controleverlies. Ook dit heeft te maken met eerdere (nare) ervaringen. Dan is het belangrijk om goed uit te zoeken wat er aan de hand is en ook dan kan veelal EMDR ingezet worden.
Psychologenpraktijk Nieuwegein kan u in beide gevallen helpen om uw stress en angsten voor tandartsbezoek te verhelpen of aanzienlijk te verminderen. Allereerst is er een intake waarin uw klachten en de achtergrond in kaart worden gebracht. Vervolgens wordt behandeladvies gegeven. In veel gevallen zal dat bij angst voor de tandarts zijn: EMDR.

Wat is EMDR?
EMDR is oorspronkelijk ontwikkeld voor het verwerken van schokkende gebeurtenissen. Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat EMDR bij veel meer klachten werkt. Opvallend aan EMDR is met name de snelheid waarmee klachten verminderen, vaak is er binnen één tot drie sessies al resultaat. EMDR is een behandeling waarin weinig gepraat wordt. Er worden oogbewegingen of oortikjes met een koptelefoon gebruikt, zodat uw werkgeheugen belast wordt terwijl er op emotioneel vlak gewerkt wordt met de traumatische herinnering.
Voor meer informatie zie EMDR.