Gezondheidscentrum De Schans Nieuwegein

 

Betere zorg door goede samenwerking

Diabetes beweegprogramma

Anne FreriksHeeft u moeite met uw bloedsuiker op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt als u zich inspant? Moeite om dagelijks voldoende te bewegen?
Door meer te gaan bewegen wordt uw bloedsuiker stabieler, uw speciaal opgeleide fysiotherapeut helpt u hierbij.
Lees meer in bijgaande folder.

  • Wat is Diabetes Mellitis? +

    Suikerziekte ofwel DM is een aandoening waarbij uw lichaam te weinig bloedsuiker omzet. De suikerwaarde in het bloed blijft te hoog, waardoor u allerlei klachten krijgt als moeheid, dorst en meer plassen. Afhankelijk van de mate slikt u tabletten of spuit u insuline. Wanneer u op oudere leeftijd suiker krijgt spreken we over DMII. De kans op het krijgen ervan wordt groter wanneer u te zwaar bent en te weinig beweegt.

  • Hoe werkt het? +

    Na een individuele intake, waarbij we verschillende testen afnemen, traint u 2 x per week zo’n 3 maanden in een groep van maximaal 6-8 personen. U volgt daarbij uw persoonlijk samengestelde programma. Na afloop worden alle testen herhaald en na 3 maanden is er nog een evaluatie om te kijken hoe u zelfstandig meer bent blijven bewegen.

  • Verwijzing en vergoeding +

    Voor het beweegprogramma is een verwijzing van de huisarts/POH (praktijkondersteuner) nodig. U betaalt een eigen bijdrage van € 25,- en afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u het beweegprogramma verder vergoed krijgen. Let wel: het aantal vergoede individuele behandelingen voor fysiotherapie kan daardoor verminderen. We raden u aan dit van voor het starten goed na te gaan.

  • 1